Communicatie advies

Buro Margot pakt graag een uitdaging aan. Kritisch, maar met flair. Een aanpakker met positieve mindset, dat ben ik. Verbinden is mijn kracht. Intern en extern.

Van strategisch meedenken over de koers van de organisatie, teambuilding, doelgroep bepaling, stakeholder management, tot het concreet opstellen en uitvoeren van een communicatieplan; ik regel het!

Door mijn werkervaring binnen corporate organisaties in commerciële en overheids domeinen kan ik me goed inleven in verschillende branches en ben ik gewend te schakelen op het snijvlak tussen commercie en publiek belang.

Ik ben ervaren in:

  • Procesbegeleiding: bijeen brengen van partijen met verschillende belangen
  • Verandermanagement: motiveren en begeleiden in (nieuwe) situaties
  • Positionering, profilering en reputatie · Imago, identiteit en kernwaarden
  • Organiseren van bijeenkomsten en evenementen


Ik geloof in de kracht van samen. En…ik geef nooit op! Zo werk ik samen met jou naar een gedragen resultaat.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact op. Ik leer je graag kennen!

Ik kan zeggen wat ik wil, maar de klant bepaalt uiteindelijk het succes. Pas als de klant tevreden is, ben ik dat ook. Wil je weten wat klanten over mij zeggen? 

Echte vakvrouw!
"Ik heb Margot leren kennen vanuit mijn functie als voorzitter van de ondernemingsvereniging Princenhage. Ze is als communicatiedeskundige en betrokken inwoner van Princenhage aangesteld om de leden van de OVP sterker te verbinden en ons mooie dorp beter op de kaart te zetten. Het project de OVP verbindt en verrast leidt ze goed. Margot is heel toegankelijk, kan goed luisteren, neemt het initiatief, zet de lijnen uit en geeft niet op. Een fijne vakvrouw om mee te werken."

Astrid Nouwens

Voorzitter ondernemersvereniging Princenhage
Verschillende schrijfstijlen
"Margot heeft voor mij teksten geschreven voor mijn website. De intake was fijn. Margot heeft verschillende schrijfstijlen in huis en heeft heel goed met mij meegedacht welke stijl het beste aansloot bij mijn gewenste profilering. Het was makkelijk schakelen om vervolgens aanpassingen te verwerken. Dit heeft gezorgd voor teksten waar ik heel blij mee ben en zeker verder mee kan!"

Wouter Albers

Eigenaar Albers Analyse Advies
Previous slide
Next slide

Hoe werk ik:

Door mijn jarenlange ervaring binnen het bedrijfsleven en de overheid kan ik me goed inleven in diverse branches. Mijn kracht ligt in het verbinden en enthousiasmeren van mensen en het communicatief maken van de organisatie. Ik leg verbinding tussen strategie en uitvoering en zorg dat er weer positieve energie komt in de organisatie.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Stap 1: Intake

In een persoonlijk gesprek gaan we in op de situatie. Dit kan op individueel, team, afdelings of organisatieniveau zijn. Jij vertelt, ik luister, stel vragen, luister en vraag door. Waar wil je naartoe? Wat is de tijdlijn?

Stap 2: Offerte en plan van aanpak

Op basis van jouw wensen en alle informatie uit de intake zet ik een plan van aanpak op papier. Helder en overzichtelijk. Doelgericht en meetbaar. Dit zet ik om naar een uitgewerkte offerte. Afhankelijk van de complexiteit van de situatie ontvang je een totaalofferte of een faseplan. Uiteraard bespreken we dit. Ben je akkoord, dan spreken we samen het moment af waarop we gaan starten.

Stap 3: Aan de slag!

We starten met het plan van aanpak. Ik kom op de werkvloer en doe wat nodig is. Daarbij geloof ik in de kracht van samen; iedereen doet mee. De werkzaamheden kunnen inhouden:

  • individuele gesprekken voeren;
  • teamsessies houden;
  • brainstorm sessies organiseren en begeleiden;
  • communicatie structuur neerzetten.


Alles gericht op het verkrijgen van inzicht, verbinden van mensen aan de organisatie en vooral, op positieve energie!

In mijn werk leun ik op bewezen theorie en ervaring, maar pas ik vooral ook een flinke dosis intuïtie, enthousiasme en mensenkennis toe. Doelgericht, mensgericht en positief daadkrachtig; dat ben ik!

Pas als jullie zelfstandig verder kunnen met de opgedane kennis en inzichten is mijn klus geklaard.

Stap 4: Afronden

In elke afgesproken fase monitoren we de voortgang en stellen bij waar nodig. Niet alle trajecten laten zich in theoretische planningen vatten. Resultaat is alles, in overleg bepalen we de voortgang. In elke fase ontvang je een korte, heldere rapportage over de bevindingen, (tussen)resultaten en adviezen.

Afhankelijk van de behoefte ben ik flexibel inzetbaar; als tijdelijke of als structurele communicatie kracht.

Een beetje achtergrond…

Toen ik mijn studie Communicatie binnen de faculteit Letteren wilde combineren met mijn studie Verandermanagement binnen de faculteit Bedrijfswetenschappen stuitte ik op veel weerstand. Grappig, want dat was precies het onderwerp dat ik wilde onderzoeken. Tegelijk verbaasde het mij ook. Twee studies die zo dicht tegen elkaar aanliggen en een onderwerp dat beide specialisaties vraagt; voor mij zo logisch. Voor de faculteiten niet….

Het is me toch gelukt:
Mijn studies Communicatie in Organisaties en Bedrijfswetenschappen Verandermanagement heb ik afgerond met een scriptie over Communicatie bij Weerstand binnen Veranderprocessen bij een grote zorgverzekeraar. Dit traject zegt eigenlijk alles over mij: Verbinden en zoeken naar positieve samenwerking zit echt in mijn DNA. Ik regel, en… ik geef nooit op!

Mijn studie achtergronden heb ik altijd meegenomen in mijn werk ervaring. Die kennis ben ik blijven ontwikkelen. Nieuwsgierig naar theorie als onderbouwing van mijn inmiddels ruime ervaring binnen teams, verandertrajecten en samenwerkingsverbanden.

In steeds meer verandertrajecten wordt samenwerking erkend als essentieel onderdeel van het succes. Dat klinkt logisch, en dat is het ook. Maar hoe doe je dat? Ingesleten patronen, veranderingen, verwachtingen, ego’s, weerstanden… het helpt allemaal niet mee om de samenwerking goed te houden.

Maar het kan wel! Loop je vast? Laat me je helpen!
Opleiding en praktijk ervaring, gecombineerd met een flinke dosis intuïtie en mensenkennis neem ik mee in een pragmatische aanpak.